Gréti Wellness és Gyógypanzió

Kellemes családias hangulatú panzió Leányfalun.
Telefon: +36-26 - 380-862

BABÚSZÁS

www.zmwellness.hu

Babaúszás minden kedden és csütörtökön a Gréti Wellness Panzióban

babáknak - 3 hónapos kortól - és kisgyermekeknek

Manapság már nincsen olyan szülő, aki ne hallott volna a babaúszásról, ezért érdeklődik a környezetében, az interneten, esetleg a gyermek háziorvosánál.
Sok szülő tartja fontosnak babája korai fejlesztését: baba masszázs, baba torna, énekes és mondókás foglalkozások, és a vízi foglalkozásokat is egyre többen beiktatják a heti programba.

A babaúszó foglalkozások olyan játékos, mondókás foglalkozások, amelyek elmélyítik a szülő-gyermek kapcsolatát, feloldja a napi monotóniát, örömteli pillanatokat okoznak a babák és szüleik számára és nem utolsó sorban elsajátíthatjuk az úszás alapjait is.

A vízben végzett mozgásnak rendkívül jótékony hatásai vannak, erősíti, fejleszti babánkat.

A várandósság utáni örömteli víz élménynek pedig nyugtató, kapcsolaterősítő, kapcsolatelmélyítő szerepe is van. Bárhol is járunk a világban, mindenhol mosolyogva nézzük a vidáman lubickoló csöppségeket.
 

A csecsemők ösztönös, veleszületett reflexe, az úgynevezett búvárreflex gondoskodik arról, hogy a baba körülbelül 6- 7 hónapos koráig - ha az arcát víz éri vagy víz alá merül -, zár a garat és a hangrés, az orrán levegőt fúj ki, nem nyel vizet,visszatartja a lélegzetét.

Ha babád elérte a 3 hónapos életkort, valamint a minimum 6 kg -os súlyt, elkezdődhetnek a babaúszó foglalkozások.

Minél korábban érik a kicsiket a megfelelő ingerek, annál hatékonyabban fejlődnek alapképességeik.

A babaúszó foglakozások során nemcsak a babák merülési képessége nő, de egyre többet és egyre hosszabban vannak a víz alatt. A vízben való mozgás az izmokon kívül megdolgoztatja a keringési rendszert is.

A foglalkozások korcsoport szerinti bontásban zajlanak, ahol a szülő együtt van babájával a medencében, az oktató bemutatja a gyakorlatokat, a helyes tartásokat a vízben, irányítja a foglalkozást. 2-3 év körüli gyermekek esetében pedig már a szülők a medence széléről nézhetik gyermekük fejlődését.

A babaúszó foglalkozásokkal kapcsolatos további információval és a foglalkozások pontos időpontjaival kapcsolatban kérem, keresse oktatónkat az alábbi elérhetőségeken:


Szirmay Mercédesz
telefon:       06 20 969 5052
email:         mercedesz.szirmay@gmail.com
web:            www.babauszas-babaklub.hu